neprofitna, nepolitična i nevladina udruga,
članica mreže Zeleni Forum – hrvatskih nevladinih ekoloških udruga

 
 
 
   


25.05.2003. U društvu naše prijateljice Didi iz organizacije New wave, ovih smo dana na taraci obitelji Kocković pripremali još jedan veseli transparent s porukama za očuvanjem našeg prekrasnog Planeta Zemlje koji smo "posudili od svoje djece". Jednako kao i na Lopudu uživali smo u vatrometu boja kojim su naše ruke obogatile obično bijelo platno.

 

 


18.05.2003. Bili smo na Lopudu!!! Nas trideset, na brodu Postira u 9,30, vrijeme kako se samo poželjeti može. Nakon dolaska pričali smo s don Ivanom i gospođom Vlastom o Lopudu, na pješćanoj plaži Šunj crtali smo Dupinov san o čistom moru uz asistenciju gospođe Marije Brautović, a uz pomoć naše nove prijateljice gospođe Didi iz Engleske oslikavali smo bijelo platno svojim dječjim svjetovima. Kupali smo se, vozili gondule, gradili kule u pijesku, pozdravljali Sunce i naučili novu igru zblilžavanja s prirodom: Stablo - moj prijatelj. Vratili smo se i s ovoga puta umorni, ali sretni što smo stekli nova iskustva i proveli još jedan dan zajedno u prirodi. >>>

 

IDEMO
Uz Dan zaštite prirode u Hrvatskoj 14.05.2003
.
pod motom: “Dočekajmo na tisuće zora pored našeg plavog mora”, plovimo prema romantičnom Lopudu! Stoga u subotu 17. svibnja 2003. odlazimo u 9,00 sati gradskim autobusom 1B s predzadnje stanice u Novoj Mokošici prema gruškoj luci gdje će nas čekati naši Eko-OMBLIĆI iz Grada s kojima ćemo se zajedno ukrcati na brod POSTIRU točno u 9,30 sati i otploviti prema otoku Lopudu!
Po dolasku na Lopud obići ćemo povijesne znamenitosti Lopuda, a zatim uz šetnju i rekreaciju (vježbe Pozdrav Suncu i Stablo – moj prijatelj) ćemo učiniti naše eko-minute za naših 1000 bisera sve do čuvene pješčane plaže Šunj gdje ćemo uz kupanje imati i naš likovni performanse (crtanje mandala na žalima i bijelom platnu) te galeriju na pijesku uz asistenciju umjetnika iz Londona i Dubrovnika!
Sa sobom ponijeti eko-sendviče, prirodne sokove,vode.voće, kape,opremu za kupanje i sunčanje, bojice, loptu za picigin, iskaznice i veliki osmijeh za našu maskotu… ADRIANU… sredozemnu medvjedicu. Povratak “Postire” u Gruž oko 18,30, a Eko-OMBLIĆA u Mokošicu oko 19,00 sati!

03.05.2003. Sretan vam Dan Sunca!!!
Uputilo se jutros, nas pedesetak Eko-Omblića zahvaljujući agenciji ADRIANA, brodom Roditelj iz Starog gradskog porta do otočića Supetar. More nam je putem pokazalo svoju vedru narav pa nas je bilo i nekoliko lagano okupanih. Veseli i nasmijani iskrcali smo se na Supetar oko podne. Naš dobri domaćin, gospar Niko, trato nas je pečenom ribom i hladnim napitcima, a zatim smo krenuli u igru i akciju. Igrali smo nogometa, košarke, odbojke... imali smo svoje male trenutke inspiracije pa smo crtali Sunce. Kad smo se dovoljno izigrali, svi smo zajedno izveli pozdravni ples Suncu, Zemlji i Svemiru, a na kraju smo održali eko-minute za naših tisuću bisera; posijali smo 350 pinja i pokupili plastični otpad na prelijepom otočiću Supetru. Budući slike govore više od riječi, pogledajte na fotogaleriji i sami se uvjerite kako nam je bilo lijepo. >>>

IDEMO!
NA DAN SUNCA 3. svibnja,
plovimo prema eko-otočiću Supetru dobrotom agencije ADRIANA iz Cavtata!
Stoga, u subotu, 3. svibnja. 2003. krećemo u 10,l5 sati prema gradskom portu autobusom 1B s predzadnje stanice u Novoj Mokošici , kako bismo se točno u 11,00 sati (na Velikom mulu) ukrcali na «RODITELJA» i zaplovili prema otočiću Supetru, staništu dvjestotinjak divljih zečeva! Uz igru, rekreaciju, tratamenat, ples POZDRAV SUNCU, a možda (ako bude sreće s vremenom) i prvu banju učiniti ćemo i naše Eko-minute za naših 1000 bisera tako što ćemo posijati 350 sjemenki pinja! Sa sobom ponijeti eko-sendviče, eko-sokove, voće, vodu, kape, iskaznice, opremu za kupanje i zaštitu, eko-srce te veliki OSMIJEH za naše VESELE JADRANSKE DUPINE koji nas često prate uz brod od Lokruma do Supetra!
Povratak «Roditelja» sa Supetra u gradski porat uz zalazak SUNCA, a u Mokošicu negdje oko 19,30 sati!

Naša maskota je Sredozemna medvjedica Adrijana. Dana 7. srpnja prošle godine na eko-otoku Supetar (mi smo pomogli da taj otok vise nije techno- party otok) puno smo pričali o Adrijani i odlučili da ćemo ubuduće na sve svoje akcije nositi njenu sliku uz želju da opet živi s nama. Na eko-otok Supetar, stanište galebova i divljih zečeva, idemo i ove godine, povodom Dana Sunca 3. svibnja.

 

27.04.2003. U nedjelju smo s Društvom prijatelja životinja potpisivali peticiju protiv bacanja otrova psima i mačkama. Mnogi su nam se naši sugrađani pridružili, a čuli smo nekoliko tužnih priča o prisilnom rastanku čovjeka s njegovim najboljim prijateljem.

Obilježavanje Zelenog tjedna 2003.

24.04.2003.
u Zelenom tjednu, nastavljamo s prikupljanjem potpisa za peticiju, kao i s uređenjem prostora oko dječjeg igrališta u Novoj Mokošici.


23.04.2003.
Uz Sv. Juraja ili Zelenog Juru… EKO-OMBLIĆI nastavljaju s kupljem potpisa za peticiju SOS za JADRAN kako po Mokosici, tako i po Gradu a od 16,30 do 20,00 sati su u svom malom parku OMBLA u Novoj Mokošici posadili sezonsko cvijeće, kao i stabla ljute naranče, masline, lovorike, ruzmarina. U Zelenom tjednu nastavili smo s prikupljanjem potpisa za peticiju, kao i uređenje prostora oko dječjeg igrališta u Novoj Mokošici……


22.04.2003.
Eko-Omblići su obilježili Dan Planeta Zemlje pod motom VODA ZA ŽIVOT!…. SOS ZA JADRAN…DAJ I TI SVOJ GLAS ZA NASEG MORA SPAS. Zajedno s udrugom mladih ORLANDO i Prijateljima životinja, ispod Sponze od 10,00 do 14,00 sati, pomagali smo pri potpisivanju peticije protiv štetnog sporazuma DRUŽBA ADRIA, potpisanog 15.12.2002. (EKO-OMBLIĆI su već u jesen 2002, poslali glasni apel protiv ovog sporazuma). Nakon likovnog performance-a uz asistenciju slikarice Maje Jug Pecarić krenuli smo prikupljati potpise po ulicama našega Grada i skupili svi zajedno rekordnih 1050 potpisa! Na Dan Planeta Zemlje krenule su i naše internet stranice.


19.04.2003.
na Svjetski dan bicikla…. održali biciklijadu i pozvali svoje prijatelje iz udruge «Zajedno do Zdravlja», na otoku Šipanu od Suđurđa do Šipanske luke i nase. Posadili ljutu naranču u parku u Šipanskoj luci te očistili plažu od nanosa mora…


poslije